KPSS ile Birlikte Polis Okullarına Yeni Şartlar Getirildi

6 ilde Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) kuruldu. Bu merkezlere alınacak öğrencilerde aranacak koşullar ile giriş sınavlarına ilişkin usul ve esaslar da belirlendi. Lisans mezunları veya Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından denklik verilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar esaslara göre POMEM’lere başvuruda bulunabilecek. Eşi genelevde çalışanlar ve daha önce herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılanlar ise başvuruda bulunamayacak.

Adaylarda KPSS’de İçişleri Bakanlığı'nca belirlenecek taban puanı almış olma şartı aranacak. Bunun yanı sıra hem kadın hem de erkek adayların 30 yaşından gün almamış olması gerekecek. Adaylarda Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmama şartı da aranacak. Adayların sağlık yönetmeliğinde de istenilen şartları taşıması gerekecek. Aranacak diğer bir kriter ise Adayın kendisinin ve evli ise eşinin 1 yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahküm olmaması olacak. Başvuru yapılan adaylarda ahlak kriteri olarak da kendisinin ya da eşinin birleşme yeri, genelev, randevuevi ve tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmamış olması şartı aranacak. Aynı zamanda adayların kumar, uyuşturucu madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmama şartını taşıması gerekecek. Başvuruda bulunacak adaylardan herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmadığına dair yazılı beyan sunmaları da istenecek. Uyuşturucu, alkol veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmama şartı da adaylarda aranacak.

Bunun yanı sıra bir değişiklik de Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliği'nde yapıldı. Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliği'nde yazılı sınav şartını düzenleyen madde yürürlükten kaldırıldı. Artık sadece fiziksel yeterlilik sınavı ve mülakat ile öğrenci alımı yapılacak.

Editör: TE Bilisim