KPSS Branş Sıralamaları Hakkında ÖSYM Açıklama Yaptı

KPSS Branş sıralamaları ile ilgili olarak ÖSYM’nin internet sitesinden bir duyuru yapıldı. Merkeze 2014 KPSS branş sıralamaları ile ilgili yapılan başvurular nedeni ile ÖSYM açıklama yapma gereği duyduğunu dile getirdi. İşte ÖSYM’nin yapmış olduğu KPSS branş sıralaması açıklaması;

11 Ağustos 2014 tarihinde 2014 -KPSS lisans sınavına giren adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamalarının ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılarak adayların bilgilendirildiği bu duyuruda hatırlatıldı. Aday İşlemleri Sisteminde yer alan lisans alanlarına göre adayların branş bazında sıralamaların belirlendiğinden Aday İşlemleri Sistemindeki eğitim bilgilerinde yapılan ekleme ve güncelleme işlemlerinin adayların branş bazında sıralamalarını değiştirmediği dile getirildi.

Yaklaşık 5 bin adayın 2014 KPSS’ye gidiğinin hatırlatıldığı duyuruda 2015-KPSS başvuruları sırasında başvuru merkezlerine yeni belgeleri ile başvurarak sistem üzerinde bulunan lisans eğitim bilgilerini güncellediği belirtildi. Adayların çift ana dalda ve özellikle açık öğretim olmak üzere ikinci bir lisans programında öğrenimine devam ederken veya öğrenimini tamamladıktan sonra yapılan yeni bildirimler sonucu güncellendiği belirtildi.

22 Mayıs 2015′te 2015-KPSS başvuruları tamamlandıktan sonra bu bildirimler sonucunda Aday İşlemleri Sistemine güncel haliyle yansıtıldığı vurgulanan açıklamada şu ayrıntılar yer aldı;

“branş bazında sıralamaları öğenim bilgilerindeki yeni bildirimlerin değiştirmesi sınav sonucu oluşan puanlarını etkilemediğinden 2014-KPSS değerlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra adaylara duyurulan sınav puanlarında hiçbir aday için herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Adayla bilgilendirme amacı ile branş bazında sıralamalar kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını daha gerçekçi ve güncel bilgiler ışığında değerlendirmelerine imkan veren bir hizmettir. İlgili alanda sınava giren bütün adayların değil yerleştirme ve atama süreçlerinde sadece mezun olanların puanlarının dikkate alındığı göz önünde bulundurulmalıdır” denildi.

Editör: TE Bilisim