Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile lisans mezunu adayları için her sene Kamu Personeli Seçme Sınavı alan bilgisi sınavı düzenlemektedir. Geçtiğimiz günlerde yine ÖSYM'nin resmi interrnet sitesinden lisans düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı başvuruları alındı ve başvurular sona erdi.

Lisans düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı başvurularının ardından yine lisans KPSS başvurusu yapan adayları için alan bilgisi sınavı da düzenlenmektedir. Bu sınavın başvuruları ayrıca ÖSYM'nin resmi internet sitesinden alınmaktadır.

BAŞVURU EKRANI

Lisans düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu başvurusu yapan adaylar yine ÖSYM'nin resmi internet sitesinden alan bilgisi KPSS sınavına başvuru yapabilir.

Buna göre alan bilgisi (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Muhasebe, Hukuk, İktisat, İstatistik, Maliye, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) için yapılacak ve müracaatlar 27 Mart 2017 tarihinde başlamış olup 31 Mart 2017 tarihinde sona erecek.

https://ais.osym.gov.tr

Yukarıda belirtilmiş olan linki takip edecek olan adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı 2017 alan bilgisi sınavına da müracaat edebilir. Alan bilgisi sınavına müracaat edecek olan adayın KPSS lisans A Grubu sınavına başvuru yapması gerekmektedir.

OTURUM BAŞI 40 LİRA

ÖSYM'nin resmi internet sitesinden başvuru yapacak olan adaylar alan bilgisi her oturum başına 40 liralık ödeme yapmak zorundadır.

Editör: TE Bilisim