Kadrolu memur alımı için adayların şansı son yıllarda gittikçe azaldı. Her yıl KPSS’ye kamu personeli olabilmek için milyonlarca aday, artık ÖSYM merkezi yerleştirmelerinde sadece 1000 – 2000 arası kontenjanlar ile birlikte başvuru yapabilmektedir. Buna rağmen merkezi atama başvuruları hala merak ile beklenmektedir. 2018 yılı içerisinde 2. Merkezi ataması için gereken başvurular 11 Aralık ile 20 Aralık 2018 tarihleri arasında alınarak ÖSYM sına ve yerleştirme takvimi uyarınca adaylar bu tarihler arasından istedikleri kadro ve kurum tercihlerini yapacak. 

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI TALEPLERİNİ TOPLAMAKTADIR.

Bu zamana kadar toplanmış olan talepler, merkezi bütçenin el vermiş ölçülerde kurumlara dağıtılacak ve kılavuzlarda yer alacak olan iş talepleri 5 Ekim 2018 tarihine kadar toplanmaya devam edecek. 

DPB tarafından kadrolar belirlendikten sonra, kılavuz oluşturulacak. Devlet Personel Başkanlığı hazırlamış olduğu kılavuzunu ve kontenjan dağılımı tablosunu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine iletilecek. İletilmeden sonra ÖSYM kılavuzu yayımlanarak, başvurular almaya devam edecek.