Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile her sene merkezi yerleştirme atamaları yapılmaktadır. Bu merkezi yerleştirme atamalarına adayların başvuru yapabilmesi için Kamu Personeli Seçme Sınavına giriş yapmış olması ve puanını almış olması gerekmektedir. Merkezi yerleştirme atamaları tercihleri başlamadan önce kurumlar aylar öncesinden alım yapacağı kadrolara ilişkin bildirileri Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığına göndermektedir. Bu bildirilere göre Devlet Personel Başkanlığı alım kadrolarını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine iletmekte ve bu kadrolar ile ilgili nitelik kodları oluşturulduktan sonra merkezi atama tercihleri başlamaktadır. Peki 2017/1 tercihleri bu sene ne zaman yapılacak? Bu atamalara kimler başvuru yapabilecek?

KPSS 2017/1 Atamaları

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile 21 Haziran 2017 - 3 Temmuz 2017 tarihlerinde yapılacak. Bu tarihlerden aylar önce Mart ayı itibari ile Devlet Personel Başkanlığı kamu kurum ve kuruluşlarından alım yapacakları kadrolara ilişkin detayları almaktadır
.
Tüm alım kadroları hakkında detaylar öğrenildikten sonra Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine kadrolar Haziran ayında gönderilmektedir. ÖSYM'de resmi internet sitesi aracılığı ile 21 Haziran 2017 - 3 Temmuz 2017 tarihleri arasında 2017/1 merkezi yerleştirme memur atamaları tercihlerini alacak. Bu tercihlere başvuracak olan adayların KPSS sınavına girmiş olması gerekmekte olup başvuru yapacakları kadrolar için belirlenmiş olan niteliklere sahip olması gerekmektedir. Nitelik kodlarına bakmadan ve başvuru yapmadığı kadroya başvuru yapan adaylar kazanmış dahi olsa ataması yapılmaz.

Editör: TE Bilisim