Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile belirli dönemlerde tercihler yapılmaktadır. Merkezi yerleştirme atamaları ile binlerce alımlar yapıldığı gibi yıl içerisinde bazı bakanlıklar veya kurumlar tercihler yapmaktadır. Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamasında binlerce personel alımı yapacağını duyurmuş ve başvuru yapmak isteyen adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile 2016/6 tercihlerine başvuru yapması gerektiği duyurulmuştu. Başvurular alındı ve sadece Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylar tercihlerde bulundu. Bugün yapılan açıklama ile merak ile beklenen KPSS 2016/6 Sağlık Bakanlığı tercih sonuçlarının açıklandığı duyuruldu.

TercihSonuçları Nasıl Öğrenilir?

2016/6 Sağlık Bakanlığı tercihlerine başvuru yapan adaylar sonuçları öğrenmek için aşağıda ki siteye giriş yapması gerekmektedir.

https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=4172

Yukarıda belirtilmiş olan linki takip ederek TC kimlik numaranız ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi şifreniz ile giriş yapıp Sağlık Bakanlığının her hangi bir kadrosuna yerleşip yereşemediğiniz öğrenebilirsiniz.

Söz konusu sonuçlar 26 Ekim 2016 saat: 17.35 itibari ile kamuoyuna duyurulmuştur. Şu an için kazanan adayların ne zaman Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışmaya başlayacağı bilinmiyor ancak önümüzde ki haftalar içerisinde bu konu hakkında da Sağlık Bakanlığından duyuru yayımlanması beklenmektedir. Gelişme olduğunda sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim