Toplamda 2051kişilik kadro için ÖSYM KPSS 2016/2 tercih kılavuzunu yayımladı. Adaylar tercihlerini  21 Aralık 2016 tarihi ile 30 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Yapılacak tercihler en geç 30 Aralık 2016 saat 23:59 a kadar yapılmalıdır.

Ortaöğretim mezunları için KPSSP94, Önlisans Mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puanlar kullanılacaktır. Her aday en fazla 30 tercihte bulabilecektir. 

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır.   Adaylar tercihlerini . İnternetten tercih gönderme işlemleri 30 Aralık 2016, saat 23.59’da sona erecektir.
 
Adaylar, tercihlerini Ek’te yer alan KPSS-2016/2 Tercih Kılavuzunda yer alan kurallara göre yapacaklardır. Tercihler  internet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak tercihlerini şahsen yapmaları gerekmektedir.

TERCİH YAPACAK ADAYLARIN KILAVUZU DİKKATLİCE İNCELEMENİZ GEREKLİDİR. 

KPSS-2016/2 TERCİH KILAVUZU

Genel Bilgiler
TABLO-1.Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar
TABLO-2.Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar
TABLO-3.Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Kadro ve Pozisyonlar
Özel Koşullar
Ortaöğretim Mezunları İçin Nitelik Kodları
Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları
Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları
Mezun Olunan Ortaöğretim Alan/Dallar
Mezun Olunan Ön Lisans Programı
Mezun Olunan Lisans Programı
Dilekçe

www.isinolsa.com ailesi olarak tercih yapacak bütün adaylara bol şanslar dileriz. Umuyoruzki tüm adaylar istedikleri kadrolara yerleşebilecek.

Editör: TE Bilisim