Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan duyuru ile KPSS 2016/2 merkezi atama tercihlerinin açıklandığı belirtildi. Bilindiği gibi ortaöğretim KPSS sınavına toplam 3 milyon 500 bine yakın aday girdi. Ancak ortaöğretim adaylarına pek fazla kadro ayrılmadı. Peki açıklanan sonuçlara göre ortaöğretim kadroları için atama puanlarında durum nedir? Geçtiğimiz senelere oran ile bu sene ki atamalarda sınava daha fazla aday girdiği için puanlar yükseldi mi? İşte kadrolara göre atama puanları

Kadrolara Göre Atama Puanları

Ortaöğretim mezunu adayların en dikkat ile takip ettiği kadrolardan bir tanesi olan zabıta memuru tercihlerde rekor kırdı. Atamalarda en düşük zabıta memuru kadroları 95 puan ile almaya başlayıp 98 puana kadar yükseldi.

En çok rağbet gören kadrolardan olan teknisyen kadroları ise 88 puandan atamalara başlayıp 96 puana kadar atama yaptı. Şoför kadroları ise geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de 90 puandan atama yapmaya başladı ve 91 - 92 - 93 - 94  - 95 puanlara kadar çıkarak atama yaptı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesine alınacak olan bir sekreter 87 puan ile atandı. Memur kadroları yine eskiden olduğu gibi uçuk puanlar ile atandı ve 98 puanlar ile atama gerçekleşti. Kaloriferci kadroları dahi 93 puan ile atama yaptı. Ortaöğretim mezunu adaylar için ayrılan kadrolar eskiye oran ile düşüş göstermedi ancak yükseliş olduğu da görüldü.

Ortaöğretim Kadroları Atama Puanları

Editör: TE Bilisim