Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yılın belli dönmelerinde ihtiyaca göre merkezi yerleştirme ataması yapılmaktadır. Yılın ilk merkezi yerleştirme ataması olan 2016/1 ile on binlerce memur pek çok kurumun kadrosuna yerleştirildi. Yılın ikinci ataması olan KPSS 2016/2'nin ise kısa sürede yapılması beklenmekte olup yine binlerce adayın alınacağı tahmin edilmektedir. Söz konusu merkezi yerleştirme atamasına sadece Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş ve sınav sonucu açıklanmış olan adaylar başvuru yapabilmektedir. Ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu toplam 6 milyon aday Kamu Personeli Seçme Sınavına girdi. Yani merkezi yerleştirme atamasına milyonlarca aday başvuru yapacak ve memur olmaya çalışacak.

Atamalar Ne Zaman Yapılacak?

Milyonlarca adayın başvuru yapacağı ve binlerce adayın alınacağı 2016/2 merkezi yerleştirme atamaları ne zaman yapılacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde bulunan takvim ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yapılan duyurularda merkezi yerleştirme atamalarının 21 Aralık - 30 Aralık 2016 tarihlerinde yapılacağı duyuruldu. Bu tarihler arasında adaylar ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile başvuru yapacak.

Başvuru yapıldıktan sonra 15 liralıkonay ücretinin ÖSYM'nin anlaşmalı banka hesaplarına ödenmesi gerekmekte olup başvuruların 30 Aralık 2016'da sona erdikten kısa bir süre sonra sonuçların açıklanması ve kazanan adayların kazandıkları kurumlara yerleştirmelerinin yapılması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim