Lisans, önlisans ve lise mezunlarına yönelik Kamu Personeli Seçme Sınavları bu sene yapıldı. En son 20 Kasım 2016 tarihinde ortaöğretim KPSS yapıldı ve geçtiğimiz haftalarda sonuçlar açıklandı. Tüm sonuçların açıklanması ile 6 milyon aday merkezi yerleştirme memur atamalarının ne zaman yapılacağına yönelik bekleyişini sürdürmeye devam etmekteydi. Yine geçtiğimiz gün Devlet Personel Başkanlığı yaptığı duyuru ile 2016/2 merkezi atamalarda alım yapılacak kadrolar hakkında bilgi verildi ve kadroların tamamı yayımlandı. Atamalar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile 21 Aralık 2016 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında yapılacağı bilinmekteydi ve beklenen gün sonunda geldi.

Atama Tercihleri Başladı

Bugün itibari ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tercih kılavuzunu yayımladı ve tercihler başladı. Lisans, önlisans ve lise mezunlarının tamamı kendilerine uygun kadrolara başvuru yapabilmektedir. Ancak başvuru yapmadan önce adayların nitelik kodlarını öğrenmesi ve nitelik kodlarına uyumlu olarak tercih yapması gerekiyor.

Nitelik kodlarının uyduğu tüm kadrolara Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçları açıklanan adaylar başvuru yapabilmektedir. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıda ki linki takip etmesi gerekmektedir.

2016/2 merkezi yerleştirme memur atamalarında toplam 2 bin 51 alım yapılacak olup en az alım ortaöğretim mezunlarına yapılacak. Bilindiği gibi en çok KPSS'ye giren adaylar ise ortaöğretim mezunudur ve toplam 3 milyon 500 bine yakın aday girdi. Lisans, önlisans ve lise olarak ise toplam 6 milyon aday KPSS'ye girdi.

https://ais.osym.gov.tr

Editör: TE Bilisim