Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi her sene Merkezi Yerleştirme atamaları yapmaktadır. Söz konusu atamaya müracaat etmek için adayların mutlaka Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması ve puan türünün okunması gerekmektedir. Sınava girmeyen ya da puan türü okunmayan adaylar Merkezi Atama başvuruları yapamaz. Geçtiğimiz aylarda yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı 2016/1 Merkezi Ataması ile toplam 10 bin memur alımı yapıldı. En çok alımın Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldığı bilinirken diğer kamu kurum ve kuruluşları da yüzlerce ve binlerce alım yaptı. Peki yıl içerisinde ikinci kez düzenlenmesi beklenen 2016/2 yerleştirmeleri ne zaman yapılacak?

Ortaöğretim Mezunları Şokta

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklama ile önlisans mezunlarının Kamu Personeli Seçme Sınavına 16 Ekim 2016 tarihinde gireceği belirtilirken ortaöğretim mezunlarının KPSS'ye 20 Kasım 2016'da gireceği belirtildi. Şu anda takvim incelendiğinde KPSS 2016/2 Merkezi Atama yerleştirmelerinin 14 Kasım - 23 Kasım 2016 tarihleri arasında yapılması beklenmektedir. Ancak bu durumda ortaöğretim mezunları 2. merkezi atamaya başvuru yapamamakta ve başvuru yapmak için 2014 yılında düzenlenmiş olan KPSS'ye girmiş olması gerekmektedir.

Peki ne olacak? Tarih ileriye alınacak mı? Bu konu hakkında her hangi bir duyuru bulunmuyor ancak ortaöğretim mezunu adayların madur olmaması ve 2014 KPSS puanları yerine 2016 KPSS puanları ile başvuru yapılabilmesi için merkezi atamalarının ileri bir tarihe alınması beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim