Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile 21 Aralık 2016 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında Kamu Personeli Seçme Sınavı 2016/2 merkezi atamalar düzenlendi. 2 bin 51 memur kadrosu için binlerce aday tercih yaptı ve tercihler 30 Aralık 2016 tarihinde kapatıldı. Sonuçların bir hafta içerisinde açıklanması bekleniyordu ancak ÖSYM'den konu hakkında hiçbir açıklama gelmedi. 6 Ocak 2016 tarihine gözlerini çeviren adaylar bu tarihte sınavın açıklanmaması ile meraklarını gideremedi. Peki KPSS atamaları ne zaman açıklanacak? Tarih ne zaman?

Duyuru Yapıldı Mı

Sosyal medya başta olmak üzere pek çok platform üzerinden binlerce aday KPSS atama tercihlerinin ne zaman açıklanacağını bekliyor. Şu an için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden konu hakkında her hangi bir açıklama gelmedi yani resmi olarak açıklanma tarihi belli değil.

Ancak geçmiş dönemlerde ki KPSS atama tarihlerine bakıldığında en geç atamaların 9 Ocak 2016'ya kadar açıklanması beklenmektedir. Tabi resmi bir kaynaktan açıklama yapılmadığı için bu konuda net bir detay sunulamaz ancak eski atama sonuçlarına bakıldığında böyle bir sonuç elde edilmektedir. Bu sene daha fazla aday başvuru yaptığı için atama tarihlerinde biraz daha ileri bir tarihe sarkma durumu olabilir. ÖSYM'den konu hakkında açıklama yapılırsa sizi bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim