Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarının açıklanması ile belli dönemlerde merkezi yerleştirme atamaları yapılmaktadır. Bu atamalar yapılmadan önce tercihlerin alınmasına yakın bir süre kala Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından kadrolar yayımlanmaktadır. Bu sene 6 milyon adayın girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan sonuçlar ile 2016/2 merkezi yerleştirme ataması yapılacak ve bu atamaya milyonlarca kişinin tercih yapacağı bekleniyor. Atamalar 21 Aralık 2016 tarihinde başlayacak ve 30 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek.

Tercihler Nasıl Yapılacak

21 Aralık 2016 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi intenret sitesi aracılığı ile tercihler alınacak. Peki tercih yapmak isteyen adaylar ne yapacak? Öncelikle adayların;

https://ais.osym.gov.tr

Yukarıda belirtilen linke girmesi ve KPSS 2016/2 merkezi atama yerleştirmelerine tıklaması gerekmektedir. Daha sonra açılan pencereden nitelik kodlarına ve bölümlerine uygun kadroları tespit edip bu kadroların istediğine tercih yapması gerekmektedir. Adaylar tercihlerini bitirdikten sonra mutlaka önizleme ve kaydet ikonlarına basması gerekiyor. Bu işlemlerin ardından ise mutlaka 15 liralık ücretin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin anlaşmalı olduğu banka hesaplarına ya da internet sitesi aracılığı ile kredi kartı olarak ödemeyi yapması gerekmektedir. Tercihlere milyonlarca adayın başvuru yapması beklenmekte olup toplam 2 bin 51 memur alımının yapılacağının adaylar tarafından bilinmesi gerekmektedir.  lise mezunları için 151, önlisans mezunları için 752 ve lisans mezunlarına ise bin 148 kadro ayrıldı.

Editör: TE Bilisim