KPSS 2016'ya Kimler Girebilecek!
2016 yılı içerinden ÖSYM tarafından yapılacak olan KPSS sınavlarına kimlerin başvu yapacağı hakkında açıklamalar yapıldı. ÖSYM Başkanlığı 2016 KPSS sınavı için Sınava girebilecekler ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile belirlendi.
 
2016 KPSS sınavına Lise'yi bitiren öğürencilerin hepsi giremese de, bazı lise sınıflarında okumakta olan öğrenci adayları, 2016 KPSS sınavına, lise Ortaöğretim branşında girme hakkını kazanacaklar. Ayrıca B grubunda yer alan memurluk kadroları için ise KPSS sınavı normal oalrak çift yıllarda yapılacak her zamanki gibi. Bu sınavlardan alınan puanlar ise 2 yıl süre ile geçerli olacaktır.
 
2016 KPSS sınav sonuçlarına göre yapılacak olan 2016 KPSS yerleştirme işlemleri merkezi yerleştirme sistemine göre gerçekleşecek.Memur olmayı hedefleyen adayların girmiş oldukları KPSS puanı 2 yıl boyunca geçerli sayılacaktır. 4 merkezi atama işlemleriyle birlikte vatandaşlar kendilerine uyan açık pozisyonlara başvuruda bulunabilecekler.
 
KPSS sınavına girmek için mezun şartı aranmamaktadır. Girilen sınavdan alınacak puanlar 2 yıl boyunca geçerli olacağı için 2016 KPSS sınavına lise düzeyinden girmelerine hak kazanmış olsalar dahi, okulları bitmiş ve mezunu olmuş oluyorlar. Ancak ÖSYM yayınlayacağı klavuzda daha detaylı bir bilgi verecektir bu konu hakkında.