KPSS 20151 ve 20152 Memur Atamaları İptal Mi Olacak?

Bu yıl Sağlık Bakanlığı tarafından 10 bin personel alımı yapılacak. Maliye Bakanlığı’da bu rakamları onayladı. Listeler de şu anda ÖSYM’de. Bu alımların iptal edilmesi söz konusu mu?

Kamu Kurum ve Kuruluşlara merkezi alım sayılarının Merkezi Yönetim Bütçe Kanununa göre yapıldığını hepimiz biliyoruz. Kurumlara verilecek kadro sayısı 2015 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu’nda 36 bin olarak açıklanmıştı. KPSS 2015/1 ataması Haziran ayında yapılacak. Bu alımlarda 19 bin 463 kişinin kurumlara dağıtımı yapıldı. Alımlarla birlikte Sağlık Bakanlığı bünyesinde 9 bin 95 kişinin ataması yapılacak. Bu listeler ise ÖSYM’ye çoktan iletildi.

Yani buradan da anlaşılacağı üzere bir mali yıl içerisinde kamu kurum ve kuruluşlarına merkezi yerleştirme ile alım yapılacak kadro sayı ve unvanları Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ve atama kararlarına göre yapılmaktadır. Bu durumda hükümetteki belirsizliğin memur alımlarını etkilemesi beklenmiyor. Yapılacak yerleştirme işlemleri ile alım yapılacak 36 bin kadronun iptali söz konusu değil. Belirlenen tarih ve sayıda hiçbir aksama olmayacaktır.