Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavının sonuçları açıklandı. Sınav 24 Nisan'da yapılmıştı. 18 Mayıs saat: 17.00 itibari ile sonuçlar ÖSYM'de yayınlandı.

Doğuştan ya da sonradan engelli olan kişilerin memur olması için girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı farklıdır. Normal bir birey ile engelli birey arasında fark varsa engelsiz kişilerin girdiği KPSS sınavı ile engelli kişilerin girdiği sınav arasında da fark olmalıdır. Ülkemiz'de engellilere özel pek çok ayrıcalık imkanı tanınmıştır EKPSS sınavı da bunlardan bir tanesidir.

2016 EKPSS sınavına adaylar 24 Nisan 2016 tarihinde girdi. Sınav tarihlerinin Mayıs'ın ortalarında açıklanması bekleniyordu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesinden 18 Mayıs 2016 Saat: 17.00 itibari ile EKPSS sonuçlarını yayınladı. Adaylar TC kimlik numarala ve şifreleri ile sınav sonuçlarını sorgulayabilir.

https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=4088

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavındaki Farklar Nedir?

Normal KPSS sınavı ile EKPSS sınavı arasında ki farkları pek çok kişi merak etmektedir. Cevabını şu şekilde verebiliriz. Aslında soruların zorluğu ya da mantığı ile alakalı bir durum yok. Genel olarak sınav yerlerinin düzeni ve öğrencilere tanınan imkanlar farklıdır. Örneğin EKPSS sınavına öğrencilerin bazıları tekerlekli sandalye ile geldiği için merdivenli olan  ve asansörü bulunmayan okullarda sınav zorunlu şartlar olmadığı sürece yapılmamaktadır. Adaylara da bazı ayrıcalıklar tanınır. Normal KPSS sınavlarına metal getirmek yasak engelli bireyler üzerlerin de metal bulundurmak zorundaysa buna Polis ekipleri ve sınav yöneticileri karışmıyor. Aynı zamanda sınav salonlarının düzeni de oldukça değişik.