Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılmakta olan Kamu Personeli Seçme Sınavına giren adaylar aldıkları puanlar ile memur olmaya çalışmaktadır. Her ne kadar sınavdan yüksek puan alan adayların atanabileceği düşüncesi yaygın olsa da bazı kadrolar için düşük puan alan adaylarda atanabilir. Peki Kamu Personeli Seçme Sınavından düşük puan alan adaylar atanabilir mi? 60 - 65 veya 70 gibi puanlar atama için yeterli mi? Hangi kadrolara bu puanlar ile atanılabilir.

Düşük Puan İle Alan Kurumlar

Bilindiği gibi KPSS'den alınan puanlar ile adaylar iki türlü atanabilir. Merkezi yerleştirme atamalarında başvuru yapan adaylar kadroya en yüksek puan ile başvuran kişiyse o kadroya atanabilir. Yine KPSS'den alınan puanlar ile adaylar açılan kurumların sınavlarına katılma hakkı kazanabilir ve KPSS puanı düşükte olsa yine de atanabilme şansı bulunmaktadır.

Özellikle hemşire kadrolar 65 puana kadar düşmekte ve kütüphaneci odacı gibi kadrolarda 65-70 puan ile atama yapmaktadır. Tabi bu her zaman olacak diye bir durum yok çünkü en beğenilmeyen kadro bile 95 puan ile atama alabilmektedir.

Bunun için düşük puan ile atama yapan kurumların veya kadroların listesi verilemez. Ancak adaylar düşük puan aldı diye atama olmayacağı düşüncesine kapılmamalıdır çünkü düşük puan ile de atanan çok sayıda memur bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim