Kamu Personeli Seçme Sınavında sorulan sorular ve güvenlik önlemlerinin değiştirilmesi hakkında önemli açıklamalar yapılmaya başlarken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bazı konulara değinerek sınav sisteminde ve güvenlik önlemlerinde değişikliği yapılabileceğini belirten Mehmet Müezzinoğlu test sisteminin çocuklara en büyük kötülük olduğu söyledi.

Açık Uçlu Sorular

Kamu Personeli Seçme Sınavı bilindiği gibi test usulü yapılmaktadır. Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklamasından sonra sınavın açık uçlu olarak yapılabilir mi? sorusu akıllarda canlandı. Bu sisteme bazı öğrenciler destek verirken büyük bölümü destek vermemekte ve sınavın daha da zorlaşacağını belirtmektedir.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu güvenlik anlamında da önemli ifadelerde bulunarak Kamu Personeli Seçme Sınavının gençlerin hayatını değiştirdiğini ve bu yüzden önemli değişiklikler yapılarak KPSS'nin daha güvenli şekilde yapılması gerektiğini belirtti. Yine KPSS'ye pek çok kişinin güveninin kalmadığını söyleyen Bakan 4-5 aylık süreçte bu konu hakkında önemli gelişmelerin yaşanabileceğini de duyurmuş oldu.

Şu an için KPSS hakkında ne tür değişiklikler yapılacak biliniyor. Ancak birkaç aylık görüşmelerin ardından asıl değişikliklerin yapılacağının kamuoyuna duyurulması beklenmektedir. Gelişmelerin olması ile sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim