Atanamayan Memurlar Eylem Yaptı

Kızılay'a doğru yürüyüşe çık "Merkezi Atama Mücadele Platformu" grubuna  Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili olan Murat Emir ile Şenal Sarıhan destek verdiler.

Atama bekledikleri halde atanamayan bir grup Devlet Personel Başkanlığı önüne gelerek ellerindeki KPPS sonuç belgelerini yırtarak protesto ettiler. Atanamadıkları için eylem yapan "Merkezi Atama Mücadele Platformu" ve "KPSS Mağdurları Platformu" üyesi olduğu öğrenilen bir grup Devlet Personel Başkanlığı önünde seslerini duyurmaya çalıştılar.

Grup adına bir açıklama yapan bir kişi, kendilerine verilen kadro sözlerinin yerine getirilmediğini iddia etti. "KPSS Mağdurları Platformu" üyesi yapmış olduğu açıklamayla 2015 yılında yapılan atamalara ilişkin genelde 64 bin olan personel içinde savcı, polis, öğretmen gibi mesleklerden oluştuğunu ve KPSS'de başarı notu yüksek olan adayların yerine mülakatta başarılı olan kişilerin atandığını dile getirdi.Yapılan bu atamalar için sert tepkiler veren "KPSS Mağdurları Platformu" üyeleri, yapılan atamalar 'adaletli bir atama değil' dediler. Üzüntüleri gözlerinden anlaşılan "KPSS Mağdurları Platformu" üyesi grup olarak tepkilerini ellerindeki KPSS sonuç belgelerini ve ellerindeki 'KPSS' yazılı kalemleri kırarak tepki verdiler.