2018 yılı için Lisans düzeyinde yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvuruları başladı. Adayların bir çoğu başvurularını tamamladı. Ancak bazı adaylar aday işlemleri sistemine şifrelerini hatırlamadıkları için giremiyorlar. Peki bu adaylar ne yapmalı? Nasıl yeni şifre alabilirler? Hepsi haberimizde...

İşinOlsa.com ekibi olarak sizler için adım adım şifre yenilemeyi anlatıyoruz. Eğer e-Devlet şifreniz yoksa bu yöntem ile AİS şifresi edinebilirsiniz.

1- Öncelikle Aday İşlemleri Sistemi sitesine girmelisiniz. Bunun için aşağıdaki URL adresini tarayıcınızın adres çubuğuna yapıştırmanız ve siteye girmeniz gerekli.

Aday İşlemleri Sistemi web sitesi: https://ais.osym.gov.tr

Siteye giriş yaptıktan sonra aşağıdaki ekran ile karşılaşacaksınız. Sağ üst köşeden resimdeki gibi "Sisteme Giriş" yazan yere tıklayınız.

Sisteme Giriş yap butonuna tıkladıktan sonra;



Şifremi Unuttum yazan yere tıklamanız gerekli.



ardından yukarıdaki resimdeki erkanda olduğu gibi ilk bölüme T.C Kimlik numaranız, ikinci bölüme ise üst kısımda yer alan güvenlik kodunu yazarak ilerlemeniz gerekli



Bu ekranda ise T.C Nüfus cüzdanınızın ön yüzünde yer alan bilgiler gerekli. Cüzdan Seri kısmına kimliğinizin ön sol tarafına yer alan kodu yazmanız, Cüzdan No yazan yere de resminizin altında yazan kodu yazmanız gerekli.



Üstteki resimde de göründüğü üzere AİS sisteminde kayıtlı olan gizli sorunuzun cevabını ilgili alana girip işleme devam etmelisiniz.



Adımları başarı ile uyguladıktan sonra yeni şifreniz ekrandaki gibi size özel şekilde yenilenir. Yeni şifrenizle resimdeki talimatları uygulayarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

Sisteme giriş yaptıktan sonra şifrenizi mutlaka hatırlayacağınız bir şifre ile değiştirmenizi öneririz.

İŞİNOLSA.COM - ÖZEL HABER - İZİNSİZ KULLANILAMAZ !!!