Kamu Personel Seçme Sınavı’na katılacak memur adaylarının heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Lisans mezunu ve Önlisans mezunu adayların memur olma hayalleri bu sınava bağlı. Konuya dair tüm detayları araştıran adaylar için bu haberimizde sizlere tüm bilgileri aktaracağız.

Bilindiği üzere ÖSYM tarafından 2002 yılında uygulamaya konulan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) memur olma yolundaki en önemli adım. Memur adayları bu sınavdan alacakları puan ile uygun tercihlerde bulunabilecek ve belkide hayallerindeki işine kavuşabilecek. İşinOlsa.com ekibi olarak 2018 KPSS ile ilgili detayları bu haberimizde siz değerli okuyucularımız için paylaşıyoruz.

2018 KPSS Başvuru Tarihi Ne Zaman?

ÖSYM’nin sınav takviminde detaylıca yayınlanan KPSS başvuru tarihi şu şekilde; Lisans düzeyinde mezuniyeti olan adaylar 10 Mayıs’ta başvuru yapmaya başlayabilecekler. Son başvuru tarihi ise 21 Mayıs.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi verilerine göre Önlisans düzeyinde mezuniyeti bulunan adaylar ise 8 Ağustos – 12 Eylül tarihleri arasında başvurabilecekler. Lise düzeyindeki adaylar ise 3 – 19 Ağustos tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilecekler.Adaylar başvurular açıldığında ÖSYM’nin resmi web sitesinden başvuruda bulunabilecekler.

Önemli Hatırlatma: Sistemde fotoğraf, eğitim bilgileri eksikliği v.b bulunan adayların herhangi bir ÖSYM Merkezi’ne giderek eksik olan bilgilerini güncelleştirmeleri faydalarına olacaktır.

2018 Lisans KPSS Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM’nin sınav takvimindeki verilere göre Lisans düzeyinden KPSS sınavına girecek memur adaylarının sınavları 4 Kasım tarihinde yapılacak.

2018 Lise ve Önlisans KPSS Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM’nin sınav takvimindeki verilere göre Lise düzeyinden KPSS sınavına girecek memur adaylarının sınavları 7 Ekim tarihinde yapılacak. Önlisans düzeyindeki adayların sınavı ise 4 Kasım tarihinde yapılacağı açıklanmıştır.

Editör: TE Bilisim