ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yapmış olduğu duyuruda 2018 KPSS Önlisans Başvurularının alınacağı tarihler ve başvuru kılavuzları yayımlandı.

KPSS ÖNLİSANS BAŞVURULARI YAPILACAK

Kamu görevlilerine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında genel yönetmelik ile Kamu görevlilerine yönelik ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar ile ilgili Usul ve Esaslar hükümleri kapsamı içerisinden 2018-KPSS Ön Lisans Sınavı, 4 Kasım 2018 günü ön lisans düzeyi olarak yapılacaktır. Sınav için başvurular ise 28 Ağustos 2018 (bugün) ile 12 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetleri içerisinde görev almak isteyen kişilerin katılacakları Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi, 9 Aralık 2018 tarihinde yapılacak olup, başvuru işlemleri ise 9 Ekim ile 7 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Başvuru yapacak olan adaylar KPSS’ye katıldıkları öğrenim düzeylerinde DHBT’ye katılmak zorunda kalmaktadır. Ön lisans düzeyinde DHBT’ye katılacak adayların KPSS ÖnLisans Sınavına başvuru yapmaları ve ilgili sınavın ise Genel Yetenek ve Genel Kültür oturumlarına katılmaları şart olarak gösterilmiştir.

BAŞVURU YAP

Editör: TE Bilisim