Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Kamu Personeli Seçme Sınavına için 81 il merkezinde sınav gerçekleştirdi. Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerine ait oturma sabah saatlerinde giren adaylar sınavında Türkçe, matematik, Coğrafya, Tarih Vatandaşlık ve güncel bilgiler sorularından oluşan testi cevaplandırdılar. 

22 Temmuz tarihinde gerçekleşen eğitim bilimleri oturum 14:45'te başlandı. Adaylar sınavı 16:25'te tamamlayarak sınav maratonunu tamamladılar. Öğretmen olmak isteyen adaylar eğitim bilimlerinde 80 soru için 100 dakika süre verildi. 

40 bin 324 memur adayı; Öğretim İlke ve Yöntemleri ve Teknikleri (16 Soru), Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı (4 Soru), Program Geliştirme (4 Soru), Gelişim Psikolojisi (12 Soru), Rehberlik ve Özel Eğitim (12 Soru) ve Öğrenme Psikolojisi (16 Soru), Sınıf Yönetimi (4 Soru), Ölçme ve Değerlendirme (12 Soru) olmak üzere 100 soruya cevap verdiler.

1 Milyon adayın girdiği 2018 KPSS sınavında soruların yorumlarını işinolsa.com sitesi yorumlar bölümünden ileterek diğer adayları bilgilendirebilirsiniz. 

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

22 Temmuz pazar ünü yapılan KPSS Lisans ve Eğitim Bilimleri oturumları sonuçları ösym resmi internet sitesi üzerinden 31 Temmuz tarihinde açıklanacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim