Ölçme, Seçme ve  Yerleştirme Merkezi her sene adaylara Kamu Personeli Seçme Sınavı yapmaktadır. Bir sene A Grubu sınav düzenlenirken diğer senede B Grubu sınav yapılmaktadır. Bu sene lisans ve önlisans mezunlarına B Grubu KPSS yapılırken ortaöğretim mezunlarına da 20 Kasım 2016'da sınav yapılacak. Önümüzde ki sene ise lisans mezunları için A Grubu sınav yapılacak. Söz konusu sınavın tarih bölümünün konu dağılımı yayımlandı. İşte merakla beklenen tarih soruları ve tarih sorularının konu dağılımları.

Tarih Soruları Konu Dağılımı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin 2017 yılında yapacağı A Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı tarih sorularının konu dağılımı şu şekilde; İslamiyet öncesi Türk Tarihi, Türk- İslam Tarihi, Osmanlı Tarihi, Osmanlı Yenileşme ve Demokratikleşme Hareketleri, Avrupa’da yaşanan gelişmeler ve bu gelişmelerin Türk-İslam Dünyasına etkileri, Yirminci yüzyılda Osmanlı Devleti, Kurtuluş Savaşının Hazırlık Dönemi, Kurtuluş Savaşı Muharebeler ve Antlaşmalar Dönemi, Atatürk İlke ve İnkılâpları, Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası, Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi

Yukarıda ki konuların pek çoğu ezbere dayalı olduğu için adaylar genel olarak Tarih branşında zorlandığını belirtmektedir. Ancak iyi ezber yapan adaylar sorularda oldukça iyi net çıkartmaktadır. 2017 yılında düzenlenecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı 21 Mayıs 2017'da yapılacak ve sınav yine ÖSYM tarafından düzenlenecek.

Editör: TE Bilisim