Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı ile adaylar her sene memur olmak için zorlu bir mücadeleye girmektedir. Merkezi Atamalar ile devlet kadrolarına yerleşmek isteyen adaylar KPSS'den yüksek puan almaya çalışmakta olup iyi tercih yaparak düşük puan alan adaylarda atanmaya çalışmaktadır.

2016 yılının ilk ataması olan 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi Atamalar bugün itibari ile başladı. Atamaların başlaması ile birlikte Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tercih kılavuzunu da yayınladı. Söz konusu tercih kılavuzu ile adaylar nitelik kodları ile hangi kadroya başvuru yapabileceklerini öğrenmiş oldu.

Son Başvuru Ne Zaman

2016 yılının ilk ataması olan 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi Atama 22 Haziran tarihi ile başladı.. Peki adaylar en son en zamana kadar ilgili kadrolara başvurması gerekmektedir.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan habere göre son tarih 1 Temmuz 2016 olarak açıklandı. Ek olarak verilen uyarı ile bu tarihin kesinlikle ileri bir tarihe uzatılmayacağı bildirildi. Ancak ödeme için onay günü bir gün daha uzatılabilir bilindiği gibi genel olarak ödeme son günü son başvuru tarihinden bir gün sonra olmaktadır.
ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzuna bakmak isteyen adaylar aşağıda ki linki takip edebilir

http://www.osym.gov.tr/belge/1-26147/2016-kpss1--bazi-kamu-kurum-ve-kuruluslarinin-kadro-ve-.html

Editör: TE Bilisim