Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi lise, ön lisans ve lisans mezunlarına her sene yada iki senede bir Kamu Personeli Seçme Sınavı yapmaktadır. Bu sınavdan yüksek puan alan adaylar rahatlıkla istediği yerlere atanabilmektedir. Fakat düşük puanlar minimum puan tuttuğu sürece sadece kurum sınavlarına girebilmektedir. Tabi dünkü yazdığımız içerikte Kamu Personel Seçme Sınavı gözetilmeden alınan bölümleri belirtmiştik.

2016/1 KPSS Tercih Başvuruları Ne Zaman Başlayacak

2016 yılının ilk atamaları başlıyor. Peki tercih başvuruları ne zaman yapılacak. Devlet Personel Başkanlığı beklenen tercih kılavuzunu bugün Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine gönderecek yapılan açıklamalara göre 2016/1 KPSS tercih başvurularının ise 22 Haziran - 1 Temmuz arası yapılacağı belirtildi.

2014 yılında düzenlenen KPSS sınavına katılan tüm memur adayları son kez 2016/1 KPSS atamasında tercih başvurusu yapabilecek. Bundan sonraki atamalarda ise 2014 yılında KPSS'ye girmiş adaylar tercih yapamayacak ve 2015 - 2016 yıllarında yapılmış sınavlardan alınan puanlar göz önünde bulundurulacak. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haber ile hangi bölümlerde yığılmaların olduğunu belirtmiştik. Devlet Personel Başkanlığı ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin bu yığılmaları önlemek için nasıl bir atama ve çalışma planı izleyeceği ise merak konusu olmaya devam ediyor

Bu sene yapılacak olan ikinci atamaların ise yıl sonuna doğru olması beklenmektedir. Devlet Personel Başkanlığının ikinci tercih kılavuzlarını Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine 25 Ekim 2016 tarihinde göndermesini beklemekteyiz. Yerleştirme taleplerinin toplanması ise 8 Ağustos ile 7 Ekim arasında olması beklenmektedir. Öte yandan yeni yapılacak olan tercih başvurularında her hangi bir ücret alınıp alınmayacağı konusunda da çalışmalar devam ediyor. 

Editör: TE Bilisim