Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı B grubu için iki senede bir ve A grubu için her sene düzenlenmektedir. Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans mezunu adaylar KPSS B grubu sınavına en son 2014 yılında girmişti. 2014 yılından beri merkezi atamalar devam etmekte olup bu sene yapılacak olan ilk merkezi atama 2016/1 başvurularına 2014 yılında KPSS sınavına girmiş adaylar son kez başvuracak. Başvurular 22 Haziran 2016 tarihinde başladı ve 1 Temmuz 2016 tarihinde sona erecek. Başvuru yapan adayların onay ücreti olan 15 lirayı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin anlaşmalı olduğu bankalara yatırması gerekmektedir.

2016/1 KPSS Merkezi Atama Kimler Başvurabilir

2016 yılının ilk merkezi ataması olan 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı başvurusunda bulunmak isteyen ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu adayların mutlaka 2014 yılında düzenlenmiş olan sınava girmiş olması gerekmektedir. Bu sınava girmemiş olan adaylar 2016/1 KPSS Merkezi Atamaya başvuru yapamaz. Asker kaçağı ya da askerden kaçmış olan adaylar hakkında da arama emri çıkartıldığı için onlarda söz konusu kadroya başvuru yapamaz.

Hangi Durumlarda Başvurular Geçersiz Kılınır

Merkezi Atama kapsamında adayların başvuru yaparken dikkat edecekleri en önemli nokta nitelik kodlarıdır. Söz konusu kadroya başvuran en yüksek puanlı aday sizde olsanız belirtilmiş olan nitelik kodlarına sahip olmanız gerekmektedir. Örneğin bilgisayar sertifikası, özel güvenlik görevlisi sertifikası, ehliyet vb. gibi belgeler isteyen kadrolara başvuru yapıp bu belgelere sahip olmayan adaylarında başvuruları geçersiz sayılır