Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi lise ve önlisans mezunu adaylara iki senede bir ve lisans adaylarına senede bir olmak üzere Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlemektedir. Söz konusu yapılan sınavdan alınan puanalr iel adaylar devlet memuru olmak için tercihler yapmaktadır. 2016 yılının ilk Merkezi Ataması olan 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı kapsamında başvurular 22 Haziran 2016 tarihi ile başladı. Peki tercih kılavuzu yayınlandı mı? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından tercih kılavuzu geçtiğimiz günlerde yayınlandı.

Tercih Kılavuzu Yayınlandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tercih kılavuzunu yayınladı. Söz konusu adaylar yayınlanmış olan tercih kılavuzu ile hangi nitelik kodları ile hangi kadrolara başvuru yapabileceklerini ve hangi kurumun kaç personel alımı yapacağını öğrenebilmektedir.

Tercih kılavuzları Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans adayları için ayrı ayrı yayınlandı. Sizlerde tercih kılavuzunu incelemek ve kadrolara bakmak istiyorsanız. Aşağıda bulunan linki takip etmeniz gerekmektedir. Söz konusu 2016/1 Kamu Personeli Seçme Sınavı Merkezi Atamalar 22 Haziran 2016 tarihi ile başladı. Son başvuru tarihi ise 1 Temmuz 2016 olarak belirtilmiş olup her hangi bir kadroya başvuru yapmış olan adayların 15 liralık onay ücretini Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin anlaşmalı olduğu bankalara kendi TC kimlik numaraları ile ödemeyi yapmaları gerekmektedir.

http://www.osym.gov.tr/belge/1-26147/2016-kpss1--bazi-kamu-kurum-ve-kuruluslarinin-kadro-ve-.html