Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenilen Kamu Pesoneli Seçme Sınavına giren adaylar memur olmak için atamalarda başvuru yapmaktadır. Bu yılın ilk atamasının yapılmasına sadece sayılı günler kaldı Adayların en çok merak ettiği soru ise hangi kadrolara alımların yapılacağı ve kadro dağılımlarının nasıl olduğudur. Peki bu konularda resmi bir açıklama var mı?

Kaç Bin Personel Alınacak

Yapılan açıklamalara göre 2016/1 KPSS atamasında toplam 10 bin personelin alınması bekleniyor. Bu 10 bin personelin 6 bin'i sağlık personeli olmak üzere 4 bin personel ise diğer boş pozisyonlara dağılacak. Öte yandan lise mezunlarının hangi pozisyonlara atanacağı ve kaç kişi alınacağı bilinmezken İBF bölümlerine ne kadarlık bir atama sayısı verilecek bu konu hakkında da her hangi bir açıklama yok.

Kimler Başvurabilir

2016/1 KPSS atamasına en son 2014 yılında KPSS'ye girmiş adaylar başvurabilecek. 2016/1 KPSS atamalarının ardından 2014 KPSS sınavına giren adaylar artık başvuru yapamayacak ve yeni başvuru yapmak için daha yakın dönemde düzenlenmiş olan KPSS'ye girmiş olması gerekmektedir.
Şuanda inceleme yapıldığında İBF bölümlerini bitiren öğrenci sayılarının oldukça fazla olduğu görülmektedir.

Bu konuda Maliye Bakanlığınında çalışmaları yürüttüğü söyleniyor ancak her hangi bir açıklama yapılmış değil. KPSS atamaları ile yığılmaların önüne geçilmesi gerekmekte ve adayların iş imkanının daha da artırılması gerekmektedir. İlerleyen günlerde konu hakkında açıklamalar yapılacaktır.

Editör: TE Bilisim