Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 16 Ekim 2016 saat: 09.30'da adaylara B Grubu önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavı yapıldı. Kimi adaylar sınavın zor olduğunu söylerken kimi adaylar sınavdan rahat çıktığını ve beklediklerinden daha yüksek puan almayı tahmin ettiklerini belirtiyor. Peki Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavını ne zaman açıklayacak? Konu hakkında açıklama var mı?

Bir Hafta Süre Sonra Açıklanabilir

Sosyal medya da yapılan yorumlara göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin bir hafta içerisinde önlisans KPSS sınav sonucunu açıklaması bekleniyor. Tabi genel olarak ÖSYM sınav sonuçlarının açıklanma tarihi hakkında tedbirli davranmaktadır. Bu sebepten dolayı net olarak tarih belli değil. Ancak bir hafta sonra KPSS'nin açıklanması bekleniyor.

Bu sene beklenenden daha fazla aday Kamu Personeli Seçme Sınavına girdiği için sonuçların açıklanması biraz daha uzun sürebilir. Bilindiği gibi sonuçlar adayların optik okuyucuları ile cihazlar sayesinde okunmaktadır. Sonuçların tamamen okunması ile tekrar kontroller yapılmakta ve her hangi bir hatanın olmadığı düşünüldüğünde kamuoyuna sonuçlar ilan edilmektedir. İlerleye günlerde ÖSYM'den KPSS sınav sonuçlarının açıklanmasına ilişkin net bir tarih verilirse sizlere bu konu hakkında bilgi vereceğiz. Şu an için net bir tarih verilmediği için tahminen bir haftada açıklanması bekleniyor. Tabi bu süre azaladabilir aynı zamanda daha da artabilir.

Editör: TE Bilisim