Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi lise ve dengi okulları bitirmiş adaylara memur olabilmeleri için 2 senede bir açtığı Kamu Personeli Seçme Sınavına yapmaktadır. Sınava giren adayların aldıkları puanlar bir sonraki KPSS'ye kadar (2 yıl boyunca) geçerli olmaktadır. En son lise ve dengi okulları bitirmiş öğrenciler 2014 yılında KPSS'ye girmişti. Aradan iki sene geçti ve ÖSYM lise ve dengi okulları bitiren öğrenciler için bu sene KPSS yapacak. Peki başvurular ne zaman

KPSS Lise Başvuruları

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesinden paylaşmış olduğu takvimi incelediğimizde lise ve dengi okulları bitirmiş ortaöğretim seviyeli adaylar 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavına girebilmek için 9 Ağustos 2016 ila 24 Ağustos 2016 tarihleri arasında ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru yapmayı bilmeyen adaylar başvuru merkezlerinden ya da lise müdürlüklerinden başvurularını yapabilirler. Yeni ÖSYM profili açtırmak isteyen öğrenciler ise idareye 5 lira ücret karşılığında işlemlerin yapılma talebini verebilirler.

2016 Lise Kamu Personeli Seçme Sınavı 22 Ekim 2016 - 23 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılacak. Bu sınava girmeyen adaylar açılan kontenjanlara başvuramayacak ve memur olmak için 2018 yılında tekrar yapılacak olan ortaöğretim seviyesi KPSS sınavına girmesi gerekecektir. Şuanda başvurular 2014 yılında alınmış olan KPSS puanı ile yapılmaktadır.

Editör: TE Bilisim