Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi bugün sınav takviminde ciddi değişiklikler yaptı. Buna göre beklenilmeyen bir anda Kamu Personeli Seçme Sınavlarının ertelendiği haberi kamuoyu ile paylaşıldı. Önlisans mezunu adaylar için yapılan KPSS sınavı bir hafta erkene alınırken ortaöğretim mezunu adaylar için yapılan KPSS sınavı bir ay ileri tarihe alındı. Peki şimdi neler olacak?

2016 KPSS/2 Merkezi Atama Ne Zaman Yapılacaktı?

Takvimde yer alan tarihler incelendiğinde merkezi atamalar için başvuruların 14 Kasım 2016 tarihi ile alınacağı ve 23 Kasım 2016 tarihi ile son bulacağı belirtilmektedir. Ancak bu durumda tarihlerin çakıştığı görülüyor. Bilindiği gibi lise mezunu adaylar için yapılan KPSS sınavı 23 Ekim 2016 tarihinden bir ay ileriye alınarak 20 Kasım 2016 tarihine ertelendi. Bu durumda ortaöğretim mezunu adaylar girecekleri sınavdan aldıkları puanlar ile KPSS/2 merkezi atamasında başvuru yapamayacak. Peki 2016 yılının ikincisi yapılacak olan merkezi atamalar iptal mi olacak? Yoksa iptal olmayacak tarih ileri bir güne mi aktarılacak? Konu hakkında her hangi bir açıklama yapılmadı ancak akıllar tamamen karıştı.

Ortaöğretim Mezunlarına Kadro Ayırılmayacak Mı?

Sosyal medyada dolaşan haberler incelendiğinde bazı kaynaklarda ortaöğretim mezunu adaylar için kadro ayrılmadığı ve ilk olarak lisans ile önlisans düzeyi adaylar için kadro ayrıldığı belirtiliyor. Kamudan alınanlar incelendiğinde bu bilginin az çok doğru olduğu görülüyor. Bakalım ilerleyen günlerde konu hakkında açıklama yapılacak mı?

Editör: TE Bilisim