Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi lise mezunları ya da öğrencilerine iki senede bir B Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlemektedir. Bu sene Sınav ÖSYM'nin aldığı karar ile bir ay ileriye ertelendi yani ortaöğretim KPSS sınavı 20 Kasım 2016'da yapılacak. Sınava bir aydan kısa bir süre kaldı peki adaylar ne yapmalı? Nelere dikkat etmelidir?

Moralinizi Yüksek Tutun

Özgüven ve moral adaylar için oldukça önemli kavramlardır. Kamu Personeli Seçme Sınavı ile atama şansı bulunduğu için adayların mutlaka sınava kadar morallerini yüksek tutmalı ve kendilerini üzecek konular ile ilgilenmemelidir.

Rahat Olun

Yine KPSS'ye girecek adayların mutlaka rahat olması gerekiyor. Eğer rahat olunmaz ve endişeli şekilde olunursa sınav iyi geçmeyeceği gibi çalışılacak konulardan da aday pek fazla bilgi öğrenemez.

Düzenli Çalışın

Bazı adaylar 10 saatten fazla çalışarak sınava daha iyi hazırlanacağını düşünmektedir. Tabi ki nasıl çalışılacağı kişisel olarak değişmektedir ancak çok çalışmaktansa az ve öz çalışmak iyi olabilir. Günde sadece birkaç saat çalışan adaylar bile 85 ve üzeri puanı rahatlıkla alabilmektedir. Konuların hepsini düzenli olarak bitirmeye ve her konudan sonra testler çözerek pratikler yapmaya da özen göstermelisiniz.

Editör: TE Bilisim