Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından iki senede bir olmak üzere lise mezunu ve öğrencilerine B Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılmaktadır. Söz konusu sınava girmek isteyen adaylar çift senelerde yapılmakta olan sınav başvurularını yapmaları gerekmektedir. 2016 yılında düzenlenen ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı 20 Kasım 2016 tarihi saat: 10.00'da yapıldı. Söz konusu sınava rekor bir başvuru geldi ve 4 milyona yakın aday sınava girdi. Atanma umudu ile sınava giren milyonlarca aday soruların normal olduğunu ve çalışanların yüksek puan alabileceğini belirtti. Peki merak ile beklenen KPSS ortaöğretim sınavının sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Ortaöğretim mezunu ve öğrencilerinin girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavının üzerinden bir buçuk hafta gibi bir süre geçti. Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından sonuçların ne zaman açıklanacağına dair net bir tarih verilmedi ancak sınavın 2 ile 3 hafta arasında açıklanması bekleniyor.

Tahmini olarak 12 Aralık 2016 tarihine kadar sonuçların açıklanması beklenmekte olup yılın ikinci merkezi yerleştirme ataması olan 2016/2'ye kadar sonuçların kesin olarak yetiştirilmesi tahmin ediliyor. Bilindiği gibi merkezi yerleştirme atama tercihleri 21 Aralık 2016 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılacak.

Editör: TE Bilisim