Önlisans mezunlarının büyük bir heyecan içerisinde bekledikleri KPSS Önlisans sınavı dün yapıldı. Adaylar saat 09.30’da başlayan ve 11.30’da sona eren sınavda memur olmak için ter döktü. Peki bu yıl atamaların çok olması umudu ile daha bir önem kazanan KPSS Önlisans sınavında sorular nasıldı? Sınava giren adaylar, soruların zorluk ve kolaylık derecesini nasıl yorulmadı?

Dün yapılan KPSS Önlisans sınavının ardından memur olma hayalleri kuran Önlisans mezunlarının sınav stresi biraz olsun geçti. Ama adaylar şimdi de sonuç stresine girdi. Sınavın ardından adayların bazıları soruların kolaylığından söz ederken bazıları da soruların zor olduğundan yakındı. Ancak sınav sonunda genel anlamda adayların sınavla ilgili yorumları soruların zor olduğu yönündeydi.

Sınav Süresi Yetersiz

Sınavın ardından bazı adaylar, KPSS Önlisans Türkçe sorularının çok oyalayıcı olduğunu bu nedenle de sınav süresinin kendilerine yetersiz geldiğini dile getirdi. Soruların genelde yoruma dayalı olduğunu belirten adayların bir çoğu bu yıl en zor KPSS Önlisans sınavının yapıldığını dile getirdi.

Matematik Soruları Uzundu

Adaylar aynı zamanda işleme dayalı matematik sorularının da çok zaman aldığını soruların çok uzun yollardan sorulduğunu ve soru içerisinde aldatmacalar olduğunu dile getirdi. KPSS Önlisans sınavının tamamlanmasının ardından şimdi de KPSS Ortaöğretim sınavı bekleniyor. Bakalım Ortaöğretim sınavında soruların zorluk derecesi ne olacak? Adayları neler bekliyor?
 

Editör: TE Bilisim