Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Lisans bölümlerinden mezun olan adaylar için her sene Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlemektedir. Bu sene ilki yapılan Lisans KPSS sınavı geçtiğimiz hafta yapılmıştı. Adayların kimisi soruları kolay bulurken kimileri oldukça zorlandığını belirtmişti. Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak. Adayların meraklı bekleyişi ne zaman son bulacak.

KPSS 2016 Lisans Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Lisans KPSS için 17 Mart tarihinde başvuruları açmış ve 31 Mart tarihinde ise başvuruları kapatmıştı. Adaylar ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden, başvuru merkezlerinden ya da liselerin genel müdürlüklerinden yapmıştı. Yapılan başvuruların sonrasında 55 liralık ücreti ÖSYM'ye yatıran adayların başvuruları onaylanmış ve geçtiğimiz hafta sınava girmişti. Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi yayınlamış olduğu takvim ile Lisans 2016 KPSS sonuçlarının 14 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacağını belirtti. Peki bu tarihin öne ya da ileriye sarkma durumu var mı?

Konu hakkında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden her hangi bir açıklama yapılmadı ancak sorun olmadığını varsayarsak sonuçların açıklanma tarihinde her hangi bir değişiklik olacağını düşünülmemektedir. Lisans KPSS'ye giren adaylar Genel Yetenek- Genel Kültür, Eğitim Bilimleri sorularını yanıtlamış ve kimi soruları kolay bulurken kimi soruları oldukça zor bulmuştu

Editör: TE Bilisim