Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına toplam 5 milyon aday girdi.i En çok rağbet ortaöğretim düzeyinde yapılan KPSS'ye oldu ve sırası ile önlisans, lisans olarak takip etti. Sınav sonuçlarının açıklanması ile bilindiği gibi adaylara puanları ile ilgili branş sıralaması da verilmektedir.

Ancak ÖSYM tarafından yapılan ikinci bir duyuru ile branş sıralamalarının tekrar güncellendiği belirtilmektedir. ÖSYM tarafından KPSS sonuçlarının açıklanması ile belirlenmiş olan branş sıralamalarında beklenen güncelleme yapıldı ve güncellemeye gidildi.

BRANŞ SIRALAMALARI GÜNCELLENDİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan 2016 yılında ki KPSS'ye giren ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyi branş sıralamalarında güncelleme yapıldığı belirtildi.

Yapılan güncelleme ile adaylar elde ettikleri sonuçlar ile branş sıralamalarına bakabilecek. Yine Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi yanlışlıkların yaşanmaması, branş sıralaması düzenlemesinin neden yapıldığına dair akıllarda soru işaretleri kalmasın diye resmi internet sitesi aracılığı ile adaylara bilgi verildi. Branş sıralamalarında neden güncellemeye gidildiğine dair bilgi edinmek isteyen adaylar aşağıda ki linki takip edebilir.

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2017/GENEL/BransTekAciklama02032017.pdf

Yoğun talep olduğundan dolayı sitede erişim problemi olabilmektedir. Yine adaylar yeni branş sıralamalarını görüntülemek için aşağıda ki linki takip ederek branş sıralamalarını inceleyebilir.

http://ais.osym.gov.tr