Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu engelli kişiler için kura yöntemi ve Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan pıanlar ile toplam 6 bin 113 engelli adayın memur olarak atanacağını belirtmişti. Engelli adaylar için belirtilen tarihlerde kura çekimleri yapılmakta ve bu kuraya katılmak için adayların başvuru yapmaları istenmektedir. Yapılan başvurular sonucu kura çekimleri yapılmakta ve kura çekimini kazanan adaylar memur pozisyonunda istihdam etmektedir. Genel olarak adayın engel durumuna göre hizmetli, hademe veya çaycı gibi pozisyonlar kura çekiminden memur olan adaylara tanınır. Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ise normal KPSS'den farksız olarak sadece mekan değişikliği ile düzenlenir. Bu sınava katılıp başvuru yapan adaylar ise memur olarak kamuda istihdam etmeye başlamaktadır.

Başvurular Bugün Başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylunun kamuya 6 bin 113 engelli memur alınacağını duyurduğu günden bu yana engelli adaylar başvuru tarihlerini beklemeye başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi bugün yayınladığı bildiri ile başvuruların bugün itibari ile başladığını duyurdu. Söz konusu engelli adaylar EKPSS'den aldıkları puan ile ya da kura yöntemi ile ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile başvurabilir.

Başvurular 13 Temmuz 2016 tarihi ile başlamış olup son başvuru tarihi 22 Temmuz 2016 olarak duyurulmuştur. Bu süre zarfında adaylar istedikleri kadroya başvuru yapabildiği gibi kura çekimi ile memur olmaya çalışan adaylar ise normal başvuru yapması gerekmektedir. Sağlık durumu iyi olan adaylar söz konusu tarihler arasında Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı / Kura başvurusuna müracaat edemez. Bu bilgiyi adaylar ÖSYM profillerine girerek sol bölümde bulunan sağlık bilgilerim kısmından görebilir. Eğer bu bilgilerin yanlış olduğunu düşünüyorsanız hemen yetkili merciilere başvurarak yanlış bilgilerin düzeltilmesini sağlayabilirsiniz. İlk defa başvuru yapacak olan adayların mutlaka ÖSYM profillerinin olması gerekir. Profilleri olmayan adayların lise müdürlüklerine gidip konu hakkında bilgi alması gerekmekte olup profilleri olan adaylar aşağıda ki linkten başvuru yapabilir.

ais.osym.gov.tr