Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından engelli adayların memur olabilmesi için düzenlenmekte olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı bu sene 24 Nisan 2016 tarihinde yapıldı. Sınavın açıklanmasını büyük merak ile bekleyen adaylar 18 Mayıs 2016 tarihi ile sınavdan kaç puan aldıklarını öğrendi. Tabi sadece adaylar sınavdan kaç puan alabildiğini gördü ve branşlara göre sıralamalarının ne olduğunu göremedi. Her ne kadar puan oldukça önemli olsa da adaylar için branş sıralaması tercihler sırasında büyük önem arz etmektedir. ÖSYM sürekli bu konu hakkında eleştirilere maruz kalmış ve yeni yapılan açıklama ile branş sıralamasının duyurulduğu belirtildi.

Branş Sıralaması Açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinden yapılan açıklama ile Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı branş sıralamasının 12 Aralık 2016 tarihi ile kamuoyuna duyurulduğu belirtildi.

Buna göre branşa göre kaçıncı sırada olduğunu öğrenmek isteyen adaylar aşağıda yer alan internet sitesine giriş yaparak TC kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile branş sıralamalarını görebilirler.

EKPSS'ye giren adaylar için puan önemli bir kavram ancak bilindiği gibi sınav zor olduğunda düşük puan ile sıralamalar daha yukarıda olmakta ve adaylar kolay atanabilmekte ancak sınav kolay ise yüksek puan ile geçen sene daha düşük puan ile atama yapan kadrolara dahi adaylar yerleşememektedir. Bu yüzden tercih sırasında branş sıralaması önemli konular arasında yer alıyor.

Editör: TE Bilisim