2015/1 KPSS'deki kadrolar Açıklandı

"Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri Bakanla Kurulu’nda yayınlanmasının ardından bu Yönetmelikte (B) Grubu olarak adlandırılan kadro ve pozisyonların kamu kurum ve kuruluşlarınca Devlet Personel Başkanlığı'na bildirilmesinden sonra bu kadro ve pozisyonlar Nitelik Kod Kılavuzu ve mer-i mevzuat açısından incelenerek ilan edilmek üzere ÖSYM Başkanlığına gönderilmekte ve bu Başkanlıkça da KPSS Tercih kılavuzlarıyla kadro ve pozisyonlar ilan edilmektedir.

ÖSYM Başkanlığınca kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlardan durumlarına uygun olanları tercih eden adaylar, en yüksek puandan aşağıya doğru olmak üzere bu kadrolara yerleştirilmektedir. ÖSYM Başkanlığınca yerleştirme sonuçları adaylara ve bu Başkanlığa ait internet adresinde herkese ilan edilmektedir.

ÖSYM Başkanlığınca KPSS Yerleştirme Kılavuzunda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirilen adaylar yerleştirildikleri kadro ve pozisyonun niteliklerini taşıdıklarının ilgili kurumda oluşturulan sınav değerlendirme komisyonunca tespit edilmesi üzerine atamaları yapılmaktadır.

Devlet Personel Başkanlığına Kamu kurum ve kuruluşlarınca merkezi yerleştirme yapılmak üzere gönderilen 13 bin 213 (Milli Eğitim Bakanlığına ait Öğretmen kadroları ve kariyer meslek memurları dışında kalan) pozisyon ve kadrolara www.osym.gov.tr adresi üzerinden 22 Haziran - 01 Temmuz 2015 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığınca tercih işlemlerine açılacaktır.

Editör: TE Bilisim