2015/1 KPSS Tercih Kılvuzu Yayınlandı

22 Haziran 2015 Pazartesi gününden itibaren bazı kamu kurum ve kuruluşlarına personel alımına ilişkin tercih işlemleri başladı. Tercih işlemlerinin başlamasından önce www.osym.gov.tr adresinde adayların tercih işlemleri ile ilgili bilgi alabilmesi amacı ile 2015/1 KPSS Tercih Kılvuzu Yayınlandı. 2015/1 KPSS Tercih Kılvuzunda tercih yapacak olan lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunu adaylar için ayrı ayrı bilgiler yer alıyor. Eğitim düzeyine göre ayrı ayrı bilgilerin yer aldığı 2015/1 KPSS Tercih Kılvuzu ÖSYM’nin internet sitesinde tercihlerin bitimine kadar yayınlanmaya devam edecek.

2015/1 KPSS tercihinde bulunacak olan adayların 2014 yılında yapılan KPSS sınavlarına girmiş olmaları gerekiyor. Kılavuz üzerinde alan kodları ve yerleştirme puanları yer alıyor. Adaylar bu kılavuz yardımı ile tercihlerini 22 Haziran-1 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleştirebilecek. Tercih işlemleri adayların TC kimlik numaraları ve şifreleri ile https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılacak.

TERCİH YAPARKEN NELERE DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR?

ÖSYM posta yolu ile tercih kabul etmiyor. Tercihler elektronik ortamda yapılacak. Tercih yapacak olan adayların kesinlikle sınava girmiş oldukları eğitim düzeyinden mezuniyetlerini almış olmaları şart. Henüz mezun olmadığı halde başvuru yapan adayların başvuruları iptal olacak.

Terih Kılavuzu İçin Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim