15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası geriye dönük 15 senelik tüm Kamu Personeli Seçme Sınavı soruları ve atanan adaylar kontrol edilmeye başlandı. Bilindiği gibi sınav sorularının çalındığı ya da yedeklenip yedeklenmediği kontrol edilmekte olup buna göre önlemler alınmaktadır. Bugün ortaya ilginç bir bilgi atıldı. Buna göre 2015 ve 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının FETÖ'cüler tarafından casus bir yazılım ile yedeklendiği belirtildi. Yedeklenmiş olan soruların çıktısı ÖSYM merkezi alınmadan alınan yedekler ile birlikte FETÖ'cülere iletildiği ve soruları alan FETÖ'cülerin soruların yedekleri aracılığı ile sınavdan yüksek puan aldığı iddia edildi.

İddialar Gerçek Olabilir Mi?

Şu an için 2015 ve 2016 yılında yapılan KPSS sınav sorularının sadece casus yazılım ile yedeklendiği iddia edilmektedir yani bu konu hakkında net bir bilgi yok. Araştırmaların başladığı ve casus yazılım ile sınavların kopyalanıp koyalanmadığı üzerinde durulmaktadır.

Peki 2015 ve 2016 yılında yapılan KPSS sınavlarının soruları FETÖ'cüler tarafından kopyalandıysa ne olacak? Sınavların iptal edilme olasılığı var mı? 2016 yılında yaklaşık olarak 6 milyon aday KPSS sınavına girdi. Tüm adayların sınavları tekrar kontrol edilecek mi bilinmiyor. Ancak yüksek puan alan ve özellikle atanan tüm adayların aldıkları puanlar, kitapçıkları ve okuldaki başarılarının tamamının inceleneceği tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilisim