2014/2 KPSS Tercihlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Yerler



Kpss hayatımızın en önemli sınavlarından birisi! Hayatımızın dönüm noktasını oluşturan bu sınava hâkim olabilmek için azimle çalışmak kadar doğru ve dikkatli tercihlerde bulunmakta çok önemlidir. Bizim için çok önemli olan bu sınava hem psikolojik hem de teorik olarak hazırlanabilmek oldukça gereklidir. Bizlere hayatımız boyunca kamu personeli olarak çalışma fırsatı sunan Kpss yıllardan bu yana birçok kişinin hayalidir. Kamu personeli seçme sınavı her ne kadar çalışarak başarılı olunabilecek bir sınav olsa da tercih konusunda da oldukça titiz ve dikkatli davranmak gereklidir. Çünkü eğer sıralamada bir hata yaparsak bu sonuç bizlerin geleceğine mal olabilir. Bu nedenle tercih sıralamasında dikkat edilmesi gereken en önemli yöntem geçmiş yıllardaki sıralamayı ve puan tablolarını inceleyerek tercihlerimizi bu istatistikler doğrultusunda yapabiliriz. Her yıl kamu personeli seçme sınavlarına yüzlerce kişi katılıyor. Bu nedenle puan durumundan ziyade, sıralama çok daha önemli ve belirleyici bir faktördür. Kamu personelleri seçme sınavlarında her zaman bulunduğumuz sıralamayı baz alarak tercih yapmalıyız. Mutlaka bir tercih rehberinden faydalanmalı ve kesinlikle son yılların istatistiklerini kontrol etmeliyiz. Böylece daha kolay ve daha net analiz etmiş oluruz. Bu durumda bizlere doğru tercih yapabilme fırsatını getirir. Her zaman en doğru yol, doğru analizden geçmektedir.

Bu sebeple geçmiş yıl istatistiklerini kontrol ederek hareket etmek çok önemlidir. Unutmamalısınız ki, istediğiniz yeri kazanabilmek için çok çalışmanın yanında tercihinizde büyük önem taşımaktadır. Kpss’nın en üzücü yanı ise, bütün bir yıl boyunca sarf ettiğiniz çalışma ve azmin yanlış tercih sonucu karşılığını alamamak. Sizlerden çok daha düşük puanlarla yerleşen kişileri düşündükçe, sinirlenmemek mümkün değil. Bu nedenle tercih konusunda çok titiz davranmalısınız. İnce eleyip sık dokumalı, hatta rehberli hizmeti almalısınız. Bu sayede doğru tercihe bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Kppss’nın bizlere sunduğu kamu personeli olma imkânı ile bizler de hayalimize ulaşabiliriz. Hayalimize ulaşmak için tercih konusunda mutlaka bir rehberlik hizmeti almalıyız. Çünkü bu konuda hayal kırıklığı yaşamak ciddi anlamda bizlere bir psikolojik travma yaşatabilir. Kamu personeli seçme sınavı tercihleri konusunda hassas davranırken, tarihlerde bizler için oldukça önemlidir. Sınav tarihini hepimiz biliyoruz. Ancak, daha önemli olan bir konu daha var ki tercih zamanları tercih zamanını kaçırmamız tam bir felaket olur. Çünkü bir yıl boyunca çalışıp çabaladığımız emeğimiz boşa giderken biz tercih dahi yapamamış oluruz. Bu sebeplerle tercih zamanlarını sıkı takip etmeliyiz. Eğer tercih zamanlarını iyi takip edemiyorsak ve düzensiz, disiplinsiz olduğumuzu kabullenmişsek kesinlikle bir rehberlik ve danışma hizmeti almalıyız. Bu sayede tercih zamanlarımız, tercihlerimiz ve istediklerimiz hakkında hem bilgi sahibi oluruz, hem de doğru yolu bulmamız çok daha kolay bir hal alır.

Düşüncelerimiz, isteklerimiz, gelecek kaygılarımız ve yaşadığımız stres… Hepsini en iyi sonuca ulaşarak doyurabiliriz. En iyi sonuca ulaşırken de her adımı dikkatli ve sabırlı uygulamalıyız. Öncelikle kamu personeli seçme sınavına en iyi şekilde hazırlanmalıyız, daha sonra tercihlerimiz ile alakalı detaylı bir araştırmaya girmeliyiz. Bu araştırmalar sonucu olabilecek bütün sonuçları not almalıyız. Böylece unutma ya da atlama söz konusu olmaktan çıkar. Her zaman en iyi çözüme ulaşmak için her detayı tek tek incelemeliyiz ve bu sınavın hayatımıza büyük etkisi olacağını daima göz önünde bulundurarak hareket etmeliyiz. Her zaman en iyi sonuca ulaşmak için disiplinli çalışmalıyız. Ciddi ve düzenli olmalıyız. Eğer gerekli özeni gösteremediğimizi düşünüyorsak ön araştırmalarımız sonrasında mutlaka bir Kpss danışmanı ile görüşüp en doğru sonuca varabilmek için analizler yapmalıyız. Böylece tercih stresimizi en aza indirirken kendimizi de psikolojik olarak rahatlatmış oluruz. Bu sınavın hayatımızda önemli yer kaplaması heyecanı ve stresi en üst seviyeye çıkarır bu nedenle bu dönemimizi elimizden geldiğince sakin ve stresten uzak geçirmeli, planlı davranmalıyız. Sonuç olarak başarı kaçınılmaz hale gelecektir. Hayatımızı her ne konuda olursa olsun şekillendirmek bizlerin elinden geçer. Bu nedenle her konuda sakin ve sabırlı yaklaşımlarda bulunmak bize daima en iyi sonucu verecektir. En iyi sonuç için sabırlı ve sakin olmak şart! Sonrasında mutlu bir hayat sizleri bekleyecek ve hayallerinize ulaşmış olacaksınız.

Editör: TE Bilisim