Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2014 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavı (B Grubu)'nu lise, önlisans ve lisans mezunu adaylar için düzenledi. Bu sınava giren adaylar puan ve sıralamalarına göre Merkezi Atamalar ile ya da kurum sınavları ile kamu kurumlarına girmeye çalışmakta ve devlet memuru olmaya çalışmaktadır. Peki 2014 yılında adayların girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı ile adaylar hangi kamu kurumlarına devlet memuru olarak girebilir?

2014 KPSS Puanı ile Lisans Mezunu Adaylar;

Lisans mezunu adaylar için 2016 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlendiği için 2016/1 Merkezi Atama dışında adaylar 2014 yılında ki KPSS'den aldıkları puanlar le tercih yapamamaktadır. Tercih yapmak isteyen adaylar geçtiğimiz ay düzenlenen KPSS sınavına girmiş olması gerekmektedir.

2014 KPSS Puanı ile Önlisans Mezunu Adaylar;

Önlisans mezunu ve 2014 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olan adaylar aldıkları puanlar ile devlet üniversitelerinde memur, Bakanlıklarda Veri Hazırlama Ve Kontrol İşletmeni, Sağlık Bakanlığında Sağlık Teknikeri, Pek çok farklı bakanlıklarda memur, Genel Müdürlüklerinde Tekniker, Farklı bakanlıklarda şoför, Zabıta, İtfaiye Eri gibi pozisyonlarda istihdam edebilir.

2014 KPSS Puanı ile Lise Mezunu Adaylar;

Ortaöğretim mezunu ve 2014 yılında Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olan adaylar aldıkları puanlar ile Üniversitelerde memur, kaloriferci, teknisyen, gassal, şoför, hayvan bakıcısı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında Laborant, Genel Müdürlüklerde teknisyen, Kurumlarda ebe, hemşire, sağlık memuru gibi pozisyonlarda istihdam edebilir.

Uyarı: 2014 yılında düzenlenen KPSS sınavına giren önlisans ve lise mezunu olan adaylar Ekim ayında düzenlenecek olan 2016 KPSS sınavına girmedikleri takdirde yeni tercih dönemlerinde her hangi bir kadroya giremezler. Kadrolara yerleşmek isteyen adaylar KPSS'ye başvuru yapabilir. Başvurular 09.08.2016 - 24.08.2016 tarihilerinde ÖSYM'nin resmi internet sitesinde devam edecek olup aşağıda link sunulmuştur.

ais.osym.gov.tr

Editör: TE Bilisim