2012 KPSS Sınavında Soruların Çalındığına Dair Soruşturma Başlatıldı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’in soruşturma kapsamında sorgulandığı bilgisi geldi. Ali Demir o dönemde ÖSYM Başkanı olarak görev yapıyordu. Şüpheli Sıfatı ile 2010 KPSS soruşturmasında da Prof. Dr. Ali Demir göz altına alınmıştı. 2010 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) soruşturması kapsamında paralel yapının eğitim ayağını ortaya çıkaracağı ifade edilen ve 89 kişi tutuklanmıştı. Operasyon hala Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yönetiminde devam ediyor. Ancak 2010 KPSS Soruşturması devam ederken 2012 KPSS sınavı ile ilgili yaşanan gelişmeler herkesi şaşırttı. 2012 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) soruların da çalındığına yönelik olarak Ankara Cumhuiyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Daha önce sizlere haberlerimizde 2012 yılında Ankara’nın Mamak ilçesindeki bir okulda girdiği KPSS’de M.K. adlı kişinin üzerinde soruların cevap anahtarı ile yakalandığını ancak konu ile ilgili hiçbir işlem yapılmadığını iletmiştik. Daha önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın şahıs hakkında takipsizlik kararı verdiği de ortaya çıkmıştı.

Olayın ardından aday M.K’nın üzerinde sınav soruları ile yanıtlarının şifreli olarak yazılı olduğu kopya notlarının bulunduğu belirtilmişti. Haberlerin tekrar gündeme gelmesinin ardından kopya olayının şüphelisi olan M.K.’ya yönelik adli işlemlerin yeniden incelenmesi amacıyla 2010 KPSS soruşturmasına bakan Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman’ın harekete geçtiği bilgisi geldi. Erkman şimdi aday M.K.’nın bağlantılarını araştırıyor. 2010 KPSS kitapçıkları ÖSYM Eski Başkanı Prof. Dr. Ali Demir tarafından KPSS soruşturmasını 3.5 sene boyunca ört-bas eden Savcı Şadan Sakınan’ın emriyle yok ettirilmişti.

Editör: TE Bilisim