2010 yılında düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı şaibesi büyümeye devam ediyor. Söz konusu sınavın ilk olarak Eğitim Bilimleri testinin çalındığı ve daha sonra aynı sınavın genel kültür ile genel yetenek sorularının da çalındığı ortaya çıktı. Sınav üzerinden oldukça uzun zaman geçtiğinden dolayı 2010 KPSS'nin tekrar edilmesi pek mümkün görünmüyor. Yapılan açıklamalara göre toplam 15 bine yakın kişinin soruları çalarak atandığı öğrenildi.Bu kişilerin görevden atılması ve ihraç edilmesi için çalışmalar yapıldı. Peki soruları çalanlar nedeni ile kamu kurumlarına yerleşemeyen ve hayallerine ulaşamayanlar ne olacak? onların hakkını kim savunacak

Özel kadro verilmeli

2010 yılında soruları çalanlar tam puana yakın yüksek puan çıkarttığı için soruları çalmadan çalışanlar sıralama da oldukça gerilere düştü. Bu nedenle çalışanların hakkı yenmiş ve kurumlara yerleştirilmemiş oldu. Peki bu kişilere özel imkan verilecek mi?

Yapılan yorumlara göre 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı sorularını çalarak görevden atılan kişilerin yerine 2010 KPSS puanı ile atamaların yapılması ve o sene madur olanların yüzünün güldürülmesi isteniyor. Konu hakkında çalışmanın var olup olmadığı yönünde açıklama bulunmamaktadır. Fakat 2010 yılında KPSS'ye giren adaylar maduriyetlerinin düzelmesi için bu şartı istiyor. Sizlerde konu hakkında yorumlarınızı bırakarak öneriler sunabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim