Ziraat Bankası 2 Bin 707 Güvenlik Görevlisi Alacak

Taşeron sistemin kadroya geçişinin yapılacağı son zamanlarda ilk güzel haber Ziraat Bankası tarafından geldi. Ziraat Bankası, hükümetin söz verdiği taşeronları kadroya alacağız açıklamalarının devreye girmesini beklemeyen Ziraat Bankası, aldığı karar doğrultusunda bünyesinde bulunan 2 bin 707 Güvenlik Görevlisini Kadroya Alacağını açıkladı.

 

Taşeron sorununun yaşandığı Türkiye'de taşerona yönelik ilk adım Devletten önce Ziraat Bankası tarafından geldi. 2016'nın ilk ayında Ziraat Bankası kendi bünyesinde bulunan 2 bin 707 Güvenlik Görevlisi için kadro yolu açacak. Buna ilişkin olarak Ziraat Bankasından sonra Halk Bank'ta çalışmalara başlıyor.

 

1 Kasım seçimlerinde Başbakan Davutoğlu'nun olmazsa olmazları arasında yer alan taşeron ve kadro sorununun çözümü için ilk başlangıç Halkbank ve Ziraat Bankası tarafından geldi. 64. Hükümet kurulmadan önce zaten hem Ziraat Bankası, hem de Halkbank kadro çalışmalarına başlamış ve yılbaşında büyük bir sürpriz ile kadro dağılımları için hazırlıklarını bitirmiş olacaklar. Yapılması düşünülen kadrolar için 3 yıl hizmet veren güvenlik görevlileri öncelikli olarak kadro hakkı kazanacakları konuşuluyor.

 

 

Özellikle kar oranı düşen Bankların memurlarını işlerine son verilmesinden sonra Ziraat Bankası ve Halkbank2ın almış olduğu bu kadro kararı büyük bir mutluluk yaşatmış oldu. Sendikada Bankaların almış olduğu bu kadro tutumları konusunda yaşadıkları mutluluğu internet üzerinden yayınladıkları teşekkür mesajıyla dile getirdi.

 

Yüzde 70 Güvenlik görevlisine verilmesi planlanan Ziraat Bankası Kadro çalışması

Öz Finans – İş Sendikası'nın da dikkatini çekti. Öz Finans – İş Sendikası düşünülen bu kadro çalışmasına yönelik bir teşekkür mesajı yayınladı.

Editör: TE Bilisim