Ülkemizin dört bir yanında bulunmakta olan belediye başkanlıklarında binlerce zabıta personeli görev yapmakta olup teftişlerin devam etmesi ve küçük illerde trafiğin akıcı bir şekilde ilerleyebilmesi için yeni zabıta personeli alımları gerçekleştirilmektedir. Bu sene de zabıta alımlarının sürmesi bekleniyor.

İşin Olsa ekibimiz tarafından yapılan zabıta alımı haberine gelen yoğun rağbetten dolayı çok sayıda adayımız zabıta alımlarına kimlerin başvuru yapabildiği, zabıta alımı aranacak şartların ne olduğuna dair sorular sorulmuştur. Peki zabıta alımlarında hangi şartlar aranıyor, zabıta alımına kimler müracaat edebilir, aranacak şartlar ve nitelikler nedir gibi tüm detayları sizlere iletiyoruz.

ZABITA ALIMI ŞARTLARI

Belediye başkanlıklarının bünyesinde istihdam etmekte olan zabıta personellerinin bazı şartları yerine getirebilmesi gerekmektedir. Buna göre en az lise mezunu olmak, Kamu Personeli Seçme Sınavına girmek ve her hangi bir puan almış olmak, erkek adaylar için genel olarak 175 cm ve kadın adaylar için genel olarak 167 cm boya sahip olmak (bazı belediyelerde boy şartı aranmıyor), yine boy şartı arayan belediyeler için uygun kiloya sahip olmak, kamu haklarından mahrum olmamak gibi şartlar aranmaktadır.

ZABITA ALIMLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Belediye Başkanlıkları açık pozisyonları için kendi bünyelerinde görev yapmak üzere zabıta alımları gerçekleştirmektedir. Peki zabıta alımları ne zaman yapılacak? Buna göre zabıta alımlarının ne zaman yapılacağına dair yaptığımız haberi inceleyerek en net bilgilere ulaşabilirsiniz.

ZABITA ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK HABERİ BURADA

Editör: TE Bilisim