Adalet Bakanlığı bünyesine bağlı Türkiye'nin her ilinde Adalet Sarayları bulunmaktadır. İlgili adliyelerde çok sayıda hakim, savcı, hizmetli, şoför, teknisyen, mübaşir, zabıt katibi, memur vb. gibi pozisyonlarda personel istihdam etmekte olup adliyelerdeki ihtiyaçlara göre Adalet Bakanlığı memur alımı gerçekleştirmektedir.

Adalet Bakanlığının memur alımlarında en yoğun rağbet gören kadrolardan bir tanesi zabıt katibi kadrosudur. Peki zabıt katibi nasıl olunur? Zabıt katibi olmak isteyen adayların ne yapması gerekiyor? İşin Olsa ekibi olarak zabıt katibi olmak isteyen adayların ne yapması gerektiği hakkında tüm detayları sizlere vereceğiz.

ZABIT KATİBİ OLMA ŞARTLARI NEDİR?

Adalet Bakanlığı bünyesinde zabıt katibi olarak istihdam etmek isteyen adayların en az lise mezunu olması gerekmektedir. Lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar zabıt katibi olabilmek için yine adayların mezuniyetine göre Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye girmesi ve en az 70 üzeri puan alması gerekmektedir.

Bu şartları yerine getiren adaylar Adalet Bakanlığı tarafından ilan edilen zabıt katibi kadrolarına müracaat edebilmekte olup adayların 3 dakika yani 180 saniye içerisinde en az 100 kelimelik kağıtta verilen metni girebilmesi gerekmektedir. 3 dakikalık süre zarfında 100 kelimelik içerik giremeyen adaylar zabıt katibi olamamaktadır.

Editör: TE Bilisim