Ülkemizin tüm şehirlerinde en az bir tane olmak üzere yüzden fazla devlet üniversitesi bulunmaktadır. Bu üniversitelerde toplam binlerce akademisyenler, arşiv görevlileri, memurlar, hemşireler ve sağlık personelleri bulunmaktadır. Açık olduğu tespit edilen kadrolar için ise üniversiteler alım ilanı yayımlamaktadır.

Buna göre diş hekimliği fakültesi ya da tıp fakültesi bulunan üniversiteler Rektörlükleri aracılığı ile hazırlayacakları ilanları kamuoyuna Devlet Personel Başkanlığı duyurular bölümü aracılığı ile yayımlanmakta olup Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç kamuoyuna müjdeli bir haber verdi. Peki bu haber nedir detayları nelerdir?

7 BİN KADRO İHDAS EDİLDİ!

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç tarafından yapılan açıklama da üniversitelere toplam 7 bin hemşire ve sağlık çalışanı için kadronun ihdas edildiği belirtildi. Yani devlet üniversiteleri önümüzdeki süreçler içerisinde toplam 7 bin memur alımı yapabilecektir.

Yine Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç üniversitelerin borçlarında yapılandırmalara gidileceğini belirtti. Peki üniversitelerin 7 bin memur alımı ne zaman yapılacak? Buna göre normal kamu kurumları gibi toplu bir alım olmayacak üniversitelere bu kadro sayısı bölüştürülecek ve üniversiteler açık olduğu durumlarda ilanlarını hazırlayarak kamuoyuna Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yayımlayacaktır. Bizlerde ilanları www.isinolsa.com ekibi olarak takip etmekteyiz yani ilanlar yayımlandığında sitemizi takip ederek tüm gelişmelerde haberdar olabilirsiniz.

TÜM MEMUR ALIM İLANLARI BURADA

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER - İzin almadan kullanılamaz. Aksi halde yasal işlem başlatılacaktır.

Editör: TE Bilisim